Een van de ingrediënten in de Slim Boost Vegan is kaneel. En niet zomaar kaneel, maar het geweldige Ceylon kaneel. Afkomstig uit Sri Lanka of Zuid- India.

Er zijn 2 soorten kaneel: Cassiakaneel en Ceylon kaneel. Cassiakaneel is afkomstig uit Zuid-China en is wat sterker van smaak, minder zoet. Cassiakaneel wordt met name verkocht in poedervorm in supermarkten. Cassiakaneel bevat ook een hoge dosis coumarine. Deze stof is in grote hoeveelheden gevaarlijk. Je kan het prima gebruiken in gerechten en dranken. Als supplement wordt altijd Ceylon kaneel gebruikt.
Ceylon kaneel is beter in kwaliteit en er zit veel minder coumarine in. In onze Slim Boost Vegan wordt Ceylon kaneel gebruikt.

Ceylon kaneel heeft prachtige gezondheids voordelen. Een van de belangrijkste reden is dat het ontstekkingsremmend werkt. Ontstekkingen geven het lichaam vervelende klachten en pijn. Het kan dus pijn en klachten verminderen. Het heeft ook een positief effect op de bloedsuiker spiegel. Hierdoor piekt je bloedsuikerspiegel minder tijdens het eten waardoor je lichaam minder insuline aanmaakt en minder vet opslaat. Het heeft ook een anti-bacteriële werking en geeft een sneller gevoel van verzadiging.

Ook zijn er aanwijzingen dat Ceylon kaneel het geheugen verbetert en in combinatie met magnesium en ijzer het algemene cognitieve vermogen stimuleert. Het helpt het slechte cholesterol te verlagen en zo je hart en bloedvaten in betere conditie blijven.

Naast de gezondheids voordelen is het ook gewoon lekker. Maak een heerlijk kopje Ceylon thee met honing en ervaar de geneeskrachtige werking van beide ingrediënten. Maar ook lekker door de appelmoes, de yoghurt of bij het maken van stoofpeertjes of appeltaart. Het wordt volop gebruikt in Indiase curry’s en Arabische stoofschotels.